"Laikiklis gelėms"
"Dviračio rėmo restoravimas"
"Ketvirta
užduotis:
Naminė
lietuviška duona
Aš su mama
kepėme duoną kurią kepdavo mano prosenelė. Čia yra tikra Lietuviška duona dėl
to manau ji tinka šiam darbui.
Ko reikės:
(dviem kepaliukam duonos)
Virinto ir
atvesinto vamdens 900 ml
Druska du šaukšteliai
Cukrus 100
gr
Kvietiniai
miltai 300 gr
Ruginiai
miltai 700 gr
Gaminimas:
Į inda
dedam:
Miltus
(visus)
Druską,
cukrų
(Pagal norą)
kmynų ir norimų sėklų
Viską gerai
išmaišyti
Sudėti raugą
Ir vėl gerai
išmaišyti
Ir palikti
stovėti dvylika valandų (per naktį)
Ryte:
Tešlą dedam
į formas
Tris/keturis
šaukštus tešlos pasiliekam kitam kartui
Dedam į
orkaitę ir kepam 1h 30min 190 laipsnių temperatūroje.
Raugo
gaminimas: (jei prieš tai jo neturime pasilike)
1 stiklinę
viso grūdo ruginiū miltų sumaišyti su 1 stikline vandens
Išmaišyti
Gautą masę uždengti skepeta ir palikti kambario
temperatūroje 72h (kasdien truputį atidenkti ir apmaišyti)"
"..................."
"Penkta užduotis"
"Pyragas su uogiene"
Sudėtis:
· 400 g. miltų
· 1 a.š. kepimo miltelių
· 200 g. cukraus
· Žiupsnelis druskos
· 1 kiaušinis
· 200 g. sviesto
· 400 g. mėgstamos uogienės
Gaminimas:
1. Šaltą sviestą supjaustome kubeliais. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską. 2. Įmušame kiaušinį
ir sudedame sviesto kubelius.
3. Viską
minkome apie 8 minutes trinant tarp pirštų kol gaunasi smulkūs
trupiniai.
4. Apie 2/3 trupinių beriame į kepimo skardą ir gerai suspaudžiame. Ant viršaus pilame ir tolygiai paskirstome uogienę.
5. Užberiame
likusius trupinius. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Skanaus!